Terug

Impressie Events

Impressie Events

Ondertussen hebben we al een hoop leuke dingen met elkaar gedaan. Zie hieronder een overzicht.

Workshop: Innovatie uitklapper, klik om te openen

3 november 2022
Op donderdag 3 november organiseerden we een innovatie workshop. Noor Imbens nam ons mee in de wereld van innovatie en leerde ons de praktische vaardigheden aan die je nodig hebt om te innoveren.

Webinar: Man-vrouw verschillen bij hartvaatziekten uitklapper, klik om te openen

4 oktober 2022

Er zijn duidelijke verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van hartvaatziekten. Waardoor die verschillen komen is onduidelijk en dat belemmert de vertaling naar de klinische praktijk.

UMCU’er Sanne Peters, associate professor bij het Julius centrum, doet onderzoek naar dit onderwerp. Hierin wordt gekeken in welke mate 'nature' en 'nurture' de man-vrouw verschillen bij hartvaatziekten verklaren.

Op dinsdagavond 4 oktober organiseerden we een webinar waarin Sanne Peters meer over deze man-vrouw verschillen sprak. 

Event: Singelloop Utrecht uitklapper, klik om te openen

2 oktober 2022

Sportief als we zijn, deed Jong UMCU mee met de singelloop! Het Jong UMC Utrecht rende mee met de Singelloop om geld op te halen voor de afdeling hematologie. Ons doel is om minimaal een jaar lang patiënten met chemotherapie en stamceltransplantaties een keppie te kunnen aanbieden. Hiervoor is € 1750,- nodig.    

Een keppie? Een keppie is een slaapmuts die door ex-leukemiepatiënte Annemieke van Lubeek speciaal is ontwikkeld voor mensen die hun haar verloren hebben door chemotherapie en op zoek zijn naar een zachte en comfortabele oplossing om hun natuurlijke warmte vast te houden en hun gevoelige hoofdhuid te beschermen. Doe jij mee en laat jij je door anderen sponsoren of sponsor jij ons? Check hier de actiepagina

Event: Borrelbabbelen uitklapper, klik om te openen

22 september 2022

Donderdag 22 september heeft Hugo Vos ons alles geleerd over Borrelbabbelen. We hebben geleerd contact te maken, een gesprek gaande te houden en het contact te beëindigen. Maar bovenal hebben we veel gelachen. We hebben de geleerde lessen meteen in de praktijk gebracht met een gezellige borrel achteraf in de Bierkantine. 

Workshop: Werkdruk, welzijn & werkplezier! uitklapper, klik om te openen

9 juni 2022

Het Jong UMCU en Jong OBP (UU) organiseerden samen een workshop over werkdruk en werkgeluk. Na ontvangst startten we met de presentaties van Toon Taris (hoogleraar psychologie, arbeid en gezondheid) en Joost Sluijs (P&O directeur UMCU). Van Toon Taris leerden we dat werkstress en werkplezier ontstaan door verschillende factoren, denk daarbij aan de moeilijkheid van je werk en of je bijvoorbeeld automonie en/of sociale steun ervaart. Ook leerden we dat naast de organisatie, wij zelf ook invloed kunnen uitoefenen door Job Crafting; wat meer tevredenheid en motivatie en minder stress oplevert. Tijdens de presentatie van Joost Sluijs leerden we meer over het verschil in werkplezier en werkstress waarbij hij eindigde met een aantal tips om mee te nemen naar de eigen werkplek. Een van de tips die we graag uitlichten: Benut de rijke context van het UMCU. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de activiteiten die vanuit Jong UMCU worden georganiseerd!

Na de presentaties werd in een plenaire discussie verder ingegaan op de inhoud van de praatjes en de ervaringen met betrekking tot dit onderwerp. Vervolgens werd in viertallen middels een serious game in 9 stappen besproken welke eigen stressbronnen we kennen en hoe we deze stress kunnen verminderen. Daarnaast werd besproken wat onze energiebronnen zijn en hoe we deze juist kunnen versterken zodat we dit mee kunnen nemen naar onze eigen werkplek.

De middag werd afgesloten met een gezellige en ontspannende borrel.

Al met al was het een zeer geslaagde en interessante activiteit waar we vandaan vertrokken met een hoop nieuwe kennis en inzichten, die we nu in de praktijk kunnen gaan brengen!

Event: Jeu de Boules uitklapper, klik om te openen

26 mei 2022

Met meer dan 20 collega's gingen we een balletje gooien en borreltje drinken. In gezellige groepjes werd er fanatiek gebouled en gezellig geborreld. Sommige collega's gingen door tot in de late uurtjes. Al met al een geslaagde avond!

Event: carrieremarkt uitklapper, klik om te openen

12 mei 2022

Op de dag van de verpleging werd er een carrieremarkt voor verpleegkundigen georganiseerd. Als Jong UMC Utrecht konden we natuurlijk niet achterblijven en kon je bij onze kraam je eigen badge pimpen. Enthousiaste verpleegkundigen maakten een mooie badge-hanger met hun eigen naam en met vrolijke kraaltjes. 

_____

Event: koningsspelen spijkerpoepen in de Brink uitklapper, klik om te openen

26 april 2022

Na de lunchpauze even oefenen voor Koningsdag, het kon in de Brink! Vreemde gezichten, een glimlach en enthousiaste reacties. Flink veel collega's deden een poging spijkerpoepen met succes! 

_____

Event: met pasen gaan we eieren zoeken uitklapper, klik om te openen

14 april 2022

Het was hard werken voor de Paashaas en zijn hulphazen om het gehele UMC Utrecht te bereiken. 1000 eitjes hebben we verstopt in alle hoeken en gaten die we konden vinden. Een dag later verschenen de eerste stories op Instagram dat de eitjes gevonden waren! 

_____

Workshop: Emoties, patiënten en jij uitklapper, klik om te openen

12 april 2022

'Leg eerst alles even op een tafeltje, zodat je er daarna even op je gemak naar kunt kijken. Welk deel is van mij en welk deel van de patiënt?’ 

Mag jij je als zorgprofessional emotioneel laten raken in bijzijn van een patiënt of aan de telefoon met een patiënt? Zo ja, hoe doe jij dat dan en wat heb jij nodig (daarna), om weer goed verder te kunnen werken? En wat heeft de patiënt nodig?’ Dat een kleine oefening een groot verschil kan maken voor jouw als zorgverlener gedurende de dag, is achteraf gebleken! Leuk dat jullie teruggaven hier al direct mee aan de slag te zijn gegaan en dit hebben besproken met collega's. Oplossingen zoals peer support, sneller bij collega’s aankloppen, een korte praktijkoefening, worden in de praktijk nu nog meer vormgegeven.

Kortom; een geslaagde workshop, waar ondanks de verschillen in werkzame afdeling, de kern van de vraagstukken bij iedere deelnemer erg herkenbaar waren!

_____

Event: muziekbingo en borrel uitklapper, klik om te openen

28 april 2022

We kunnen weer borrelen! Met een gezellige club mensen vertoeven we in cafe Joost en is het fijn om elkaar weer in het echt te zien en te spreken. Tussendoor spelen we muziekbingo met foute hits, de 90's en ziekenhuisnummers. Nadat de bitterballen op waren, ging een klein clubje nog door tot de late uurtjes op de Neude..

_____

Webinar: De invloed van stress op ons eetgedrag uitklapper, klik om te openen

21 maart 2022

Met 22 jong UMC'ers hingen we aan de lippen van van assistent professor Frank Meye en werden we ons bewust van de invloed van stress op ons eetgedrag. Frank bracht dit ingewikkelde onderwerp helder over en hierbij wetenschap (wat onderzoeken we) en praktische toepassing (wat heb ik daar aan en hoe kom ik dat in mijn dagelijks leven tegen) heel mooi met elkaar verbond.

Wat blijkt; stress eten was een heel nuttig fenomeen. Wanneer je moest vluchten of vechten verbruikte je meer energie. Als het gevaar geweken was, was het belangrijk om die energie weer aan te vullen en in een schaarse omgeving kan dit het beste met vet en suikerrijk eten. In de huidige tijd waarin stress vaak voortkomt uit ‘deadlines’ en een ‘volle agenda’ ligt het energie verbruik een stuk lager en hebben we geen extra energie nodig na een stressvolle gebeurtenis, maar het brein geeft dit wel aan. Daarbij komt dat we tegenwoordig veelal genoeg vet en suikerrijk eten in de koelkast of het keukenkastje hebben liggen en de drempel om toch te eten dus laag is. Dit is geen probleem als je daarnaast voldoende beweegt, maar als dat ook niet gebeurt ligt het gevaar van overgewicht en de daarbij komende aandoeningen op de loer. Een goede bewustwording. 

_____

Workshop: imagospecialist uitklapper, klik om te openen

10 en 14 maart 2022

Twee imagolessen op een rij, Thea had veel animo! Koop schoenen in de kleur van je haar & maak een zwart/wit selfie om te bepalen of je hoog of laag contrast kleuren in je kleding draagt zijn twee tips die we niet vergeten!

Twee tips die wij meekregen tijdens de sessies met Thea over ons imago. Het imagokompas werd ingezet om samen te bepalen of een schoen, ketting of outfit juist casual of zakelijk was. Heel interessant om anders naar je eigen kleren/uitstraling te kijken. Dan een laatste oefening voor jullie. Kijk naar je collega, stel dat hij/zij in een winkel werkt. In wat voor winkel is dat dan? En waarom? Wat heeft zijn/haar kleerkeuze hier mee te maken gehad?

Leuke uitkomsten horen wij natuurlijk graag terug :)

_____

Event: wijnproeverij uitklapper, klik om te openen

13 januari 2022

Alweer de tweede proeverij...

Editie 2 van de Jong UMC Utrecht digitale wijnproeverij was een succes! Met een heerlijk wijnpakket, zelf klaargemaakte hapjes en meer dan 30 Jong UMC Utrechters zaten we er digitaal klaar voor. In een interactief en leerzaam proeverij nam Jasper, van wijnhandel Halfes, ons mee naar Spanje, Italië, Nederland en Portugal en de kleuren wit, rosé en rood. De zintuiglijke beleving bracht ons even het aangename vakantiegevoel en een welkome afleiding in lockdown.

_____

Event: pubquiz uitklapper, klik om te openen

16 december 2021

Door corona worden vele events afgeblazen of verzet. Om toch samen wat leuks te ondernemen werd er een december-pubquiz georganiseerd.

Welke Jong UMC'er weet alles over 2021, Kerst en de zorg? Sinds deze pubquiz blijkt Ate Otten (Kwaliteit en Patiënt Veiligheid) toch echt de slimste Jong UMC'er! Het was spannend en de tussentijdse scores gaven aan dat het nek aan nek race was. Maar toch, Ate, Gefeliciteerd!

Natuurlijk straalde de Kerstsfeer van het scherm doordat iedereen voor een hartstikke gezellige kerstsfeer zorgde met foute kersttruien, achtergronden of een glas glühwein. Hier was ook de prijs voor de mooiste kerstsfeer te winnen. Deze prijs is gewonnen door Roxanne Schaakxs (Julius Centrum). De foto laat al zien waarom dit was :)

Ate & Roxanne, hopelijk hebben jullie genoten van de chocolade!

_____

Challenge: werkplek van de toekomst uitklapper, klik om te openen

15 november 2021

De patiënt zo snel mogelijk herstelt en naar huis doordat de omgeving in het ziekenhuis stimuleert om in beweging te komen. Met o.a. een sfeervolle ‘huiskamer’ die uitnodigt je kamer uit te gaan. Combineer dit met technische innovatie voor de zorgverleners en je krijgt de uitkomst van de challenge Werkplek van de Toekomst.

15 november gaven Jong UMC'ers Bastiaan, Larissa, Danielle, Ilse, Angelique, Marijn en Tessa de eindpresentatie op basis van input van onder meer verpleegkundigen van verpleegafdeling C4 Oost. Een schitterende presentatie waar alle aanwezige van onder de indruk waren. Een plek waar je opgenomen wilt worden en ook zeker wilt werken.

Sjoerd Memelink (programmamanager kantoren) was de opdrachtgever voor de challenge. Maar ook Remco van Lunteren zag hoe ons ziekenhuis er in de toekomst uit zou moeten gaan zien.

Dit schitterende resultaat zal als input meegenomen worden in de ontwikkelvisie voor de kliniek.

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief

UMC Utrecht maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies Deze website toont video’s van o.a. YouTube. Dergelijke partijen plaatsen cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt kunt u dat hier aangeven. Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren.

Lees meer over het cookiebeleid