Arnan Stavenga
Arnan Stavenga
Werken en studeren, Arnan (29) doet dat gewoon! Werkzaam als receptionist bij het Julius Centrum en daarnaast studeert hij Fysiotherapie. Een gevoelsmens met een grote helpende hand voor collega’s die werkzaam zijn in het Julius centrum. Zonder Arnan en zijn collega van de receptie geen gezelligheid, pakketten, post of… soep 😉
Van aardrijkskunde tot retail-manager, naar fysiotherapie
Ik ben afgestudeerd als docent aardrijkskunde. Tijdens mijn studie heb ik lange tijd in een kledingwinkel gewerkt en na mijn studie ben ik doorgegaan als manager bij een broekenzaak. Ik ben me tijdens dit werk gaan afvragen of ik dit eigenlijk wel wilde. Bij aardrijkskunde is duurzaamheid een belangrijk thema, zo ook in mijn leven. De verkoop van nieuwe kleding past niet in dat plaatje. Op een gegeven moment voelde dat niet goed meer en kwam ik per toeval met twee fysiotherapeuten in contact. Door hun verhaal wist ik meteen dat ik dat ook wilde. Momenteel studeer ik dan ook fysiotherapie in Nieuwegein. Dit doe ik deeltijd en ben nu bijna een jaar bezig, dus heb nog even te gaan!
De psyche en fysiotherapie
Voor nu is het nog veel kennis uit boeken halen en praktijklessen volgen om vaardigheden te leren. In het derde jaar mag ik alles in de praktijk brengen met een stage. Een groot deel van fysiotherapie is hands-on werken, maar mocht ik de kans krijgen om mij nog te specialiseren, dan zou ik graag de psychosomatische kant op willen. Ik vind de psyche interessant en het verband tussen lichamelijke klachten en de psychologie trekt mij. Het is erg gevarieerd omdat ieder mens anders is. Denk aan stressklachten of mensen die op een bepaalde manier vastlopen in het leven, waarbij je ziet dat dit invloed kan hebben op je fysieke gestel. Die manier van fysiotherapie bestaat uit veel gespreksvoering, dus kijken hoe iemand in zijn vel zit en kijken of er een relatie is met de pijnklachten en nog belangrijker: wat kunnen we daaraan doen?
Aangezien mijn studie veel van mij vraagt ben ik op zoek gegaan naar een overzichtelijke baan ernaast met een sociaal aspect. Arnan vertelt: “Ik zag de vacature van het Julius Centrum en dat voelde meteen goed! Vanaf dag één voel ik me hier thuis, het zijn fijne en vriendelijke mensen die hier werken.”
Telefoontjes, e-mails en socialiteit
Op dinsdag, donderdag en vrijdag werk ik in het Julius Centrum. Dinsdags doe ik dat samen met Carien. We beginnen met het doornemen van de week. Dinsdag is een drukke dag omdat er dan veel mensen aan het werk zijn. De meeste werkzaamheden zijn ad hoc. Hoe meer mensen er zijn, hoe meer vragen, hoe drukker het voor ons is en vaak zijn dat de dinsdagen en donderdagen. Dingen die altijd wel geregeld moeten worden zijn het inplannen en verschuiven van vergaderingen, het onderhouden van de voorraadhokken en zorgen dat er genoeg voorraad is. Dit gaat vooral om kantoorartikelen en soep. Soep is iets wat hier heel veel gegeten wordt! Daarnaast zijn we ook een sociaal aanspreekpunt binnen onze divisie. Hierdoor heb je veel gesprekken op een dag en dat vind ik ontzettend leuk aan deze baan.
“Natuurlijk horen de nodige telefoontjes en e-mails ook bij mijn werk. Telefoontjes zijn sinds Corona wel minder dan voorheen. Nog steeds werken veel mensen gedeeltelijk thuis.Qua mails verschilt het. Meestal gaan deze vragen over het reserveren van een ruimtes en of we een brieven of pakketjes aan willen nemen of naamkaartjes willen maken voor een meeting. Een helpende hand toesteken doe ik graag!”
Het werk kan ook ontroerend zijn
“Er zijn ook ontroerende momenten. We hebben zo af en toe centrale momenten en vaak wordt er dan een speech gegeven, bijvoorbeeld rondom Kerst of een promotie. Dat zijn vaak hele mooie momenten waar mensen met elkaar in gesprek gaan. Er is ook een collega hier die ernstig ziek is (de persoon is helaas onlangs overleden) en die werd tijdens zo’n moment in het zonnetje gezet. Dat was zeker een gebeurtenis die mij bij zal blijven.
Verder lach ik ook veel af met mijn collega’s. Wat ik zelf eigenlijk nooit eerder heb gehad is een werkplek waar zo veel vriendelijkheid én ambitie samenkomt. Collega’s gunnen elkaar hun successen en dat is leuk om te zien.”