Terug

Jong UMC'er van de maand

Jong UMC'er van de maand

In deze rubriek nemen we een kijkje bij een Jong UMC’er op de werkvloer. Wat doen onze collega’s en wat gebeurt er allemaal in huis? Iedere maand spreken we een andere jong UMC'er die vertelt wat hij/zij doet en waarom zijn werk zo leuk en onmisbaar is.

Maart - Anne Jasmijn Sellies uitklapper, klik om te openen

Anne Jasmijn werkt aan het oprichten van een Europese database voor patiënten met een zeldzame immunologische aandoening. De database zal het inzichtelijker maken voor artsen waar de aandoeningen voornamelijk voorkomen en om onderling kennis uit te wisselen over deze zeldzame aandoeningen.

Meer weten over wat een ERN nou precies inhoudt? Lees het gehele interview met Anne Jasmijn!

_____

Februari - Kerem Küçük uitklapper, klik om te openen

Kerem werkt als Microsoft 365 specialist in het UMC Utrecht. Hij beheert en optimaliseert M-365 toepassingen om ervoor te zorgen dat de zorgverleners efficient en effectief kunnen samenwerken. Met tools zoals Teams kunnen artsen, verpleegkundigen en andere medische professionals eenvoudig informatie delen, overleggen over patiëntenzorg en zelfs virtuele vergaderingen houden, wat vooral handig is in deze tijden van digitalisering en flexibel werken.

_____

Januari - Peter Otten uitklapper, klik om te openen

Peter werkt als teamleider operationele diensten bij de bedrijfsbrandweer van het UMC Utrecht. Een functie waar hij helemaal op zijn plek is. Mensen helpen door samen met zijn team de klus te klaren, dat is waar hij gelukkig van wordt. Een beroep waarin zijn oplossend vermogen helemaal tot zijn recht komt. 

_____ uitklapper, klik om te openen

2023

December - Karishma Baidjoe uitklapper, klik om te openen

Karishma is research oncologieverpleegkundige, waarbij ze deel uitmaakt van een gespecialiseerd oncologisch onderzoeksteam. In het UMC Utrecht voert ze alle aspecten van het patiënttraject uit bij lopende studies, hierbij vind ze het een uitdaging om de patiënten te ondersteunen in het psychosociale aspect.

_____

September - Vicky Holsgens uitklapper, klik om te openen

Sinds anderhalf jaar werkt Vicky als geestlijk verzorger met de focus op het personeel van de SEH. Ze ondersteunt het personeel op geestelijk vlak zodat ze hun werk goed kunnen blijven doen door zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding te geven. Op de SEH gebeuren indrukwekkende dingen en zo draagt ze bij aan de mentale fitheid van het personeel. 

_____

Augustus - Joëlle Blankevoort uitklapper, klik om te openen

Joëlle Blankvoort werkt als specieel analist celdiagnostiek. Maar buiten het UMC, hoor je dit specialisme eigenlijk nooit. Als specieel analist houd je je bezig met bijzondere, specialistische bepalingen. Op de afdeling celdiagnostiek houdt Joelle zich bezig met bijzondere specialistische bepalingen met een techniek die flowcytometrie heet. Zij werkt voornamelijk met beenmerg en bloed. Met deze techniek speurt specieel analist celdiagnostiek Joëlle Blankevoort naar kankers van het immuunsysteem. 

_____

Juli - Laurianne de Vos uitklapper, klik om te openen

Orgaandonatie: als het goed is hebben we allemaal nagedacht over het wel/niet willen doneren. Maar hoe gaat dat proces nu eigenlijk in zijn werk? Laurianne is één van de vijf orgaandonatie coördinatoren bij het UMC Utrecht. Zij begeleidt het proces met de nabestaanden op de IC en coördineert orgaandonatieprocedures op de OK.

_____

Juni - Arnan Stavenga uitklapper, klik om te openen

Werken en studeren, Arnan doet dat gewoon! Werkzaam als receptionist bij het Julius Centrum en daarnaast studeert hij Fysiotherapie. Een gevoelsmens met een grote helpende hand voor collega’s die werkzaam zijn in het Julius centrum. Zonder Arnan en zijn collega van de receptie geen gezelligheid, pakketten, post of… soep 😉

_____

Mei - Anouk Heinsch uitklapper, klik om te openen

Anouk werkt als Assistent Professor bij het Julius Centrum en houdt zich daar bezig met het verbeteren van de kwaliteit van leven en verminderen van kanker- en behandeling gerelateerde klachten na de diagnose kanker doormiddel van onderzoek. Fondsen werven en oncologisch onderzoek combineert ze door mee te doen aan de Alpe D'HuZes.

_____

April - Jonna Berendsen uitklapper, klik om te openen

Jonna (26) is nu een jaar en vier maanden kinderverpleegkundige op de afdeling Panda in het WKZ. Ze verpleegt baby’s, kleuters, peuters en tieners die om welke reden dan ook op haar afdeling komen. Dit doet zij met veel liefde, zorg en aandacht. Niets geeft haar meer energie dan de eerlijkheid van de kinderen die zij verpleegt. Jonna en de rest van het team streven ernaar het kind na de ziekenhuis opname op de juiste plek van zorg te krijgen.

_____

Maart - Gerdien Duits uitklapper, klik om te openen

Gerdien Duits (23) is naast haar HBO Verpleegkundige opleiding werkzaam bij de divisie Interne Geneeskunde en Dermatologie én het Innovatie lab. Ze kan al haar creativiteit kwijt en probeert naast het oplossen van problemen ook afdelingen en ziekenhuizen met elkaar te verbinden om elkaar verder te helpen.

_____

Februari - Ilse Moll uitklapper, klik om te openen

Een ziekenhuis is misschien niet echt een omgeving waar je veel juristen verwacht, toch is het tegendeel waar! Ilse werkt nu anderhalf jaar als jurist gezondheidsrecht in het UMC Utrecht. Zij adviseert zorgverleners bij een patiëntcasus, behandelt medische aansprakelijkstellingen en ondersteunt artsen bij tuchtzaken.
Maar hoe gaat dat eigenlijk?

Januari - Michiel Santing uitklapper, klik om te openen

Michiel (29) is Farmaceutisch medewerker bij de afdeling Klinisch Geneesmiddelen Onderzoek (KGO). Bij hem komt de medicatie voor onderzoek binnen en hij zorgt ervoor dat alle medicijnen gecontroleerd en geëtiketteerd worden volgens de juiste norm. Belangrijk werk, want het gaat om medicatie die niet zomaar te verkrijgen is.

_____ uitklapper, klik om te openen

2022

December - Bas Renooij uitklapper, klik om te openen

Het Medische Technologie en Klinische Fysica (MTKF) team hoor en zie je misschien niet, maar zijn een belangrijke schakel om het ziekenhuis draaiende te houden. Zij zorgen ervoor dat de zorg door kan gaan. Is er een storing of is er onderhoud nodig? Het MTKF-team helpt je verder!

Teamleider Medische Techniek en Klinische Fysica, Beheer Algemene Apparatuur, Bas Renooij vertelt je hier meer over. 

_____

November - Mark Baan uitklapper, klik om te openen

“De OK is een wereld apart midden in het ziekenhuis waar veel gebeurt. Te midden van deze drukte zorgen wij als anesthesie voor de narcose en vitale parameters van de patiënt. Samen met de anesthesioloog zorg ik voor de patiënten bij diverse chirurgische specialismes. Van de KNO tot aan de cardio thoracale, of het verwijderen van een galblaas is of het transplanteren van longen. Wij zorgen ervoor dat de patiënt slaapt en voor zo ver mogelijk stabiel blijft.” 

Anesthesiemedewerker Mark vertelt je hier meer over.

_____

Oktober - Inge Janmaat uitklapper, klik om te openen

Inge is onderzoeksassistent bij het ALS Centrum binnen de divisie Hersenen. Het krijgen van de diagnose ALS is een ingrijpende gebeurtenis. Het is ontzettend belangrijk dat het ontstaan en het verloop van ALS en aanverwante ziekten in kaart wordt gebracht voor het vinden van een betere behandeling in de toekomst. Inge en haar collega’s verzamelen gegevens in de Biobank Neuromusculaire Ziekten (NMZ Biobank), die gebruikt wordt voor wetenschappelijk onderzoek.

Ze vertelt je er graag meer over.

_____

September - Charlotte Meijer uitklapper, klik om te openen

Werken op de afdeling radiologie. Wat doe je eigenlijk precies? Een afdeling met een heleboel verschillende specialisaties en technieken! Charlotte Meijer vertelt meer over haar werk als radiodiagnostisch laborant met de specialisaties MRI en kinderradiologie. Totaal verschillend maar beide heel erg interessant!

_____

Augustus - Chien Nguyen uitklapper, klik om te openen

Chien heeft na zijn stage een onderzoeksplek in het 3D lab gevonden in de orthopedie. Hij is bezig met het doen van breed onderzoek naar standscorrecties en knie artrose. Enerzijds de behandeling van standsafwijkingen, hoe een osteotomie uit te voeren en wat de gevolgen zijn, maar ook het voorspellen van hoe het zich gaat ontwikkelen. 

Daarnaast werkt hij mee in het orthopedisch behandelteam. Chien kijkt mee met de chirurg en maak een virtueel 3D model om de relevante geometrie in kaart te brengen. Wanneer er sprake is van een standsafwijking meet ik waar de afwijking of verdraaiing zit en denk mee met de verdere behandeling. De 3D technologie ontwikkelt zich hard en het is fijn om daar een bijdrage aan te leveren! 

_____

Juli - Laura Visserman uitklapper, klik om te openen

Laura Visserman is anesthesiemedewerker in het WKZ en heeft 4 weken op een schip van Mercy Ships in Senegal gezeten. Kinderen en het academische aspect maakt haar werk complexer en voor haar daardoor leuker. Alles gaat op gewicht en bij kinderen zitten daar grote verschillen tussen. De berekeningen om de juiste anesthesie toe te passen zijn daardoor anders en dat houdt haar alert en scherp.

Haar vrijwillige bijdrage bij de Mercy Ships waren heel waardevol. Ze werkte met alleen maar vrijwilligers en gaf zorg aan mensen die het normaal niet kunnen krijgen. Veel dankbaarheid en een goede werksfeer hebben voor een goede 4 weken gezorgd.

_____

Juni - HCK verpleegkundige Freek uitklapper, klik om te openen

Alle niet-operaties met betrekking tot het hart, die doen wij. Dat betekent dat alles waarvoor de thorax niet open hoeft, wij dat het oppakken! Denk hierbij aan pacemakers, dotteren en bijvoorbeeld het behandelen van aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen. Het fijne aan mijn werk vind ik dat ik door de combinatie van techniek, het acute aspect en het snelle schakelen, de best passende zorg aan deze patiëntengroep kan bieden.

_____

Mei - Sportarts i.o. Mirwais uitklapper, klik om te openen

Mirwais is sportarts i.o. en waarschijnlijk een van de weinige artsen die niet alleen met patiënten, maar ook met gezonde mensen werkt. Als sportarts i.o. kijkt hij naar wat iemand kan en doet in relatie tot sporten en bewegen. Hij ziet topsporters die hun prestatie willen verbeteren, recreanten die na een blessure weer slimmer of efficiënter trainen en een (chronisch) zieke die bewegen als medicijn gebruikt. Dit is ter bevordering van het herstel of de kwaliteit van leven of ter preventie van het verergeren van aandoeningen.

_____

April - Dialyseverpleegkundige Jullita uitklapper, klik om te openen

Veel verpleegkundigen verwachten het niet, maar bij de dialyse afdeling in het UMC Utrecht hebben we heel divers werk. Chronische patiënten die niet in een regulier dialysecentrum terecht kunnen, komen hier. Bij hen spelen we een grote rol in hun leven en bouwen we echt een band op. Dat wil niet zeggen dat het aansluiten aan de dialysemachine altijd hetzelfde is. Waarden kunnen tijdens de dialyse wisselen en daarom moet ik altijd scherp blijven! Daarnaast voeren we veel acute dialyses uit en zijn we ook regelmatig in het WKZ en soms in het PMC te vinden. Werken op de dialyseafdeling betekent dat je een band kan opbouwen met patiënten, maar dat je ook de spanning van de acute zorg hebt en technisch bezig bent. Het beste van alle werelden!

_____

Maart - Maxillo faciaal technicus Robert uitklapper, klik om te openen

Robert heeft dagelijks een uitdaging als tandprotheticus in zijn driejarige werkzame periode als maxillo faciaal technicus in het UMC Utrecht. Hier maakt hij samen met zijn collega’s op het 3DFacelab (gebits)protheses voor patiënten die door comorbiditeit of oncologische ingrepen niet bij de reguliere tandarts terecht kunnen. De meest complexe casussen komen voorbij van mensen die een tand, een gedeelte van het gebit of zelfs een stuk van de kaak missen. Als een stuk van de bovenkaak mist kan de neus- en mondholte één worden, wat problemen geeft met slikken, eten en drinken en zelfs praten. Voor hen maakt hij unieke protheses. Op de afdeling wordt de maxillo faciaal technicus direct bij het zorgproces betrokken, Robert spreekt zelf de patiënten. Het team, de techniek en de patiënten vormen een combinatie waar Robert erg blij van wordt.

_____

Februari - Ervaringsdeskundige Carlijn uitklapper, klik om te openen

 "Je mag er zijn! Je mag er zijn met wie of wat je ook bent en met al je kwetsbaarheden. Iedereen kan met een psychische kwetsbaarheid te maken krijgen en vastlopen in het leven." 

De jongeren die op onze afdeling opgenomen worden verkeren vaak in een crisissituatie waarvoor intensieve zorg nodig is. Uit ervaring weet ik hoe heftig zo’n opname kan zijn, maar ook dat je verschil kan maken door de rust te bewaren en iemand net dat zetje te geven richting herstel. Een standaardoplossing is er nooit dus je moet altijd creatief zijn en ingangen proberen te vinden zodat je iemand kan bereiken. Veel mensen denken dat achter de gesloten deuren jongeren zitten die compleet zijn doorgedraaid en die je weg moet stoppen, maar dat is niet zo. Ze hebben vooral zorg en oprechte aandacht nodig. Carlijn werkt sinds begin dit jaar als ervaringsdeskundige op de afdeling A2-jeugd en is een oude bekende. In het interview vertelt ze hoe het is om hier te werken. 

_____

Januari - Orthopedagoog Dorea uitklapper, klik om te openen

"Ik heb een kleine rol in het leven van ouders en hun kinderen waarbij ik zoveel mogelijk wil toevoegen." Taal is niet weg te denken uit onze samenleving. Voor kinderen met een taal/ spraak- of gehoorprobleem, of wellicht een andere oorzaak, kan dat frustrerend en verdrietig zijn als ze zichzelf niet duidelijk kunnen maken. Door in een vroeg stadium de juiste begeleiding te bieden, kunnen er problemen op latere leeftijd voorkomen worden. Om ouders en hun kinderen de juiste behandeling en verwijzing te bieden, onderzoeken we eerst hun kind. Dorea kijk binnen het multidisciplinair team naar het gedrag, de intelligentie en algehele ontwikkeling van het kind. 

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies Deze website toont video’s van o.a. YouTube. Dergelijke partijen plaatsen cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt kunt u dat hier aangeven. Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren.

Lees meer over het cookiebeleid

Akkoord Nee, liever niet